Retseptid .. ilusa naha jaoks vol 4  :
36, Võru, Eesti

Toode 4: PÄHKLID

Aktiivne komponent: E-vitamiin

Efekt: noor, pehme nahk

Vanasti nimetati pähkleid „tuleviku toiduks”, kuna nad sisaldavad ju NII PALJU kasulikke aineid. Ilusa naha seisukohalt on mainimisväärt mandlites leiduv E-vitamiin, mis võitleb suurepäraselt vabade radikaalidega ning aeglustab naha vananemist, samuti kaitseb UV-kiirguse eest ja hoiab naha niiske, noore ja värskena. Lisaks sellele sisaldavad mandlid, pistaatsia- ja Kreeka pähklid ka omega-3.

Datlid šokolaadis mandlitega

6 portsjonit

VAJA LÄHEB:

12 datlit

12 puhastatud mandlit

150 g mõru šokolaadi

VALMISTAMINE:

Eemalda datlitest kivid. Rösti mandlid pannil kergelt pruunikaks ning jahuta. Pane igasse datlisse 1 mandel. Sulata šokolaad veevannil. Kasta datlid šokolaadi, lase taheneda restil. Dessert sobib ideaalselt kohvi juurde.

Maasikasalat mandlitega

8 kiivit

600 g maasikaid

2 apelsini

1 sidrun

100 g mett

1 sl suhkrut

2,5 sl Amaretto-likööri

100 g puhastatud mandleid

1 sl tuhksuhkrut

2 sl võid

VALMISTAMINE

Puhasta kiivid ning lõika 3 mm paksusteks viiludeks. Pese maasikad ning lõika marjad pooleks. Apelsinid ja sidrun pese kuumas vees, kuivata ning eemalda koores.

Lase 250 ml veel keema tõusta, lisa vette suhkur. Keeda vees apelsini ja sidruni koores. Tsitruselised lõika poolteks ning suru mahl välja, sega mahl mee ja amarettoga. Sega hoolikalt, et mesi lahustuks täielikult!

Sega koored, kiivi ja maasikad. Lisa magus kaste(mahlast, meest ja amarettost) ning jäta 10 minutiks seisma. Rösti mandlid tuhksuhkru ja võiga pannil kuldpruuniks ning lisa salatile.


1 vaatamisi
 
Kommentaarid

Kommentaare veel ei ole.
Lisa kommentaar, ole esimene!

Päevikud
Päevikute uuendamine toimub iga 5 minuti tagant.