Räägime koertest! (Räägime kutsikatest)
43, Võru, Eesti



Jessver...Ma armastan oma elu - kes suudab seda üle trumbata?



Juba 8 nädalal on kutsikas valmis kodutreeninguteks.Ta on valmis lahkuma oma ema ja õdede-vendade juurest,et minna kodu koos sinuga,võtmaks oma uueks koduks sinu kodu.





Lihtsalt oota,kuni me ärkame üles! ...siis mina(meie) oleme valmis minema metsikuks.



Juba 8 ndal vanusenädalal,sinu kutsu tähelepanu on tavalistel vajadustel - söömisel,joomisel,magamisel,mängimisel ja elimineerimisel.Su kutsikas suudab meelde jätta käitumisviisid mida ta tohib teha ja mida ei ning kus ja kuna teda toidetakse.





Kas sul on vee taskus neid maitsvaid krõbuskeid?



Suurem osa 8 nädala vanustest kutsikatest on ainult murdosa oma täiskasvanud pikkuses,kõrgusest ja kaalust.Suurem osa kutsikatest kasvab ja kogub kaalu üpris kiiresti sünni ja 6 kuu vanuse vahepeal.Kui palju nad kasvavad ja koguvad kaalu sõltub juba nende toitmisest,dieedist ja nende täiskasvu suurusest.Kasvamine on lõpuks tasane kui kutsikad saavad täisealiseks.





Kutsikatel vanuses 8 nädalat on 28 beebihammast ja neil võib selleks ajaks areneda juba esimene täisesihammas,kuskil 8 ja 12 nädala vanuselt.





8 nädalased kutsikad võivad hoida oma uriini tagasi kuskil 3 tundi.See tähendab seda,et sa pead neid välja viima iga 3 tunni tagant,et saavutada MAJAST-VABAKS (koer ise hakkab tahtma välja õigel ajal ja tuppa ei lase)





Kuidas sa saad mitte armastada seda nägu?



Nädalaid vanad kutsikad muutuvad väga uudishimulikuks neid ümbritseva suhtes.Kuigi nad on võimelised õppima,on nad siiski lühikese mäluga.Hoia kutsale lähedal erinevaid lihtsaid mänguasju mida uurida.Peale selle mängivad kutsikad jõuliselt oma kaaslastega ja lõpuks hakkavad õppima omaette mängimisega.





Meid kokku kolm,tõesti kolm...



On ülimalt tähtis,et kutsikad läbiksid inimestega selles vanuses.Sealhulgas suure hulga inimestega,eri vanustes,suurustes, ja kasvus.Kes positiivselt suhtleks su kutsikaga.Mõnedel kutsikatel tekib HIRMU faas erinevate häälte ja objektide suhtes.Tutvusta oma kutsikale uusi objekte,asju ning lase neil endil uurida neid omamoodi seni,kuni nad tunnevad end mugavalt uue situatsiooniga.





Suurem osa kutsikatest 8 nädala vanuselt on kohmakad.Lõppude lõpuks suurem osa kutsikatest õpib käima alles 3 nädalaselt ja jooksma 5 nädala vanuselt,mis oli alles mõni nädal tagasi.Nad alles arenevad oma AUTOMOOTORI oskuses,mis aitab neil joosta,mängida,jahtida.





8 nädala vanuselt,hea MOTO oskus tuleb hiljem.Nad õpivad üles hüppama selles staadiumis.See on normaalne käitumine,mis võib muutuda mittesoovitud käitumiseks ,kui kutsikas saavutab täisea ja hüppab iga külalise peale.Sa võid alustada kutsu korrigeerimist ja teda autasustama positiivse käitumise eest.





Me oleme unelmate tiim (Dream Team) senimaani,kuni vastas meeskond pole saabunud.



8 nädala vanuselt hakkavad kutsikad magama päevas umbes 18-22 tundi.Ülejäänud aeg läheb söömisele,mängimisele ja elinemineerimisele.





8 nädalastel kutsikatel on LAPSE tüüpi karvkate,mis on väga pehme,mõnus ja ajab vähe karvu.Proovi hakata harjutama oma koeraga harjaga puhastamist.Kasuta harja õrnalt ja lühikeste sessioonidega mis tunduvad kutsikale positiivsed.Ära hoia oma kutsikat kinni,teda tugevalt kammides,kui ta seda ei taha.





Mõned ütlevad - mis iganes su kutsikas kaalub 14 nädalaselt,korruta see kahega ja saad tema täiskasvu ea kaalu.





Iga kutsikas peaks tundma liiva oma käppade all vähemalt üks kord oma elu jooksul.12 nädalased kutsikad suudavad oma uriini hoida 4 tundi.Seega pead neid välja viima iga 4 tunni tagant,et saavutada MAJAST VABAKS effekt.





Ma tulen emme.Nii ruttu,kui suudan!



See vanuseklass satub suuremasse riskigruppi seoses oma TEGEMISTEGA ,kuna nad avastavad ümbruskonda.Arvatakse,et kutsika aju areneb selles vanuseklassis täielikult ja on parim aeg alustada TREENINGUTEGA.Nad saavad aru mis on õige ja mis on vale ja hoiavad meeles järjekorra (autasustada millegagi).Õpeta oma kutsikas harjuma kaelarihma ja jalutusnööriga!





12 nädalased kutsikad näitavad välja hirmu,valu ja erutust.Nad näevad ja kuulevad täitsa hästi.Nad õpivad erinevaid asju.





Ma ei tea isegi kuidas ma siia sain...



Kutsikad hakkavad hambuma 12 nädalaselt ja teevad seda umbes 3 kuud,kuni saavutavad kõik täishambad.Kuna nad sisenevad HAMBUVASSE etappi,vajavad nad kõvasti närimist.Alusta esimest ettappi HAMMASTE PESEMISEKS avades nende suud ja õrnalt vaadates ja katsudes nende hambaid.Tee see võimalikult positiivseks!





Palun vabandust...Ma ei tahtnud seda teha.Vahetevahel ma lihtsalt kaotan kontrolli.



Kutsikad vanuselt 16 nädalat jooksevad tihti elamises ringi.Põrkudes vahetevahel seinade vastu.Joostes mööblit pidi.See on täiesti normaalne ja naturaalne käitumisviis mida on oodata.





12 nädala vanuselt hakkavad kutsikad käituma naturaalselt mida ongi oodata.Selles vanuses on kutsikad VAPRAD ja satuvad asjadesse,mida nad ei oleks teinud nooremalt.Nad näitavad rohkem iseseisvust.





16 nädala vanused kutsikad on oma kiire kasvu perioodis.Suurem osa kutsikatest kasvab ja kogub kaalu üpris kiiresti sünni ja 6 kuu vanuse vahepeal.Kui palju nad kasvavad ja koguvad kaalu sõltub juba nende toitmisest,dieedist ja nende täiskasvu suurusest.





Hei..mida enamat suudan ma öelda=P



16 nädalased kutsikad võivad hakata näitama välja oma täiskasvanud koera karva.On oluline,et nad harjuks harjamisega ja puutumisega.Nad jätkavad kasvamist pikkuses ja kaalus,kuid näivad välja siiski nagu kutsikad.





Ma olen suurepärane jalgpallis - Ma olen kiire ja armutu!



Suurem osa 16 nädalasi kutsikaid on veel siiski kohmakad,kuid muutuvad tugevamaks ja enam koordineeritumaks.Lõpetuseks hakkavad nad mängima,hüppama ja jooksma suure täpsusega.See on aeg,kui neil on palju energiat ja tugevamad PÜÜA tüüpi mänguasjad oleksid head vaheldus.





16 nädalased kutsikad suudavad selleks ajaks hoida oma uriini kuskil 5 tundi.See tähendab,et sa pead neid välja viima umbes iga 5 tunni tagant,et saavutada MAJAST VABAKS effekt.





Ma peaks tõesti minema närima neid susse seal koridoris =P





16 nädalased kutsikad peaksid saama oma teise komplekti süste.Kui su kutsikas ei ole veel ühtegi süsti saanud,tee seda võimalikult kiiresti ja korda seda 3-4 nädala jooksul.





Olge siis tublid ja hoidke omi lemmikuid!

18 vaatamisi
 
Kommentaarid
maximumlove 25.07.2009

Jätke ka kommentaare ja hinnake.Tänud.

maximumlove maximumlove 25.07.2009

Ilusat päeva jätku!

Päevikud
Päevikute uuendamine toimub iga 5 minuti tagant.