Kas jututoad on nii pahad ja mõttetud kui esmapilgul tundub?
40, Viljandi, Eesti

Pea iga päev näeb Infotekki sattumas mõnda uut inimest, kes hüppab sisse, pahandab, et keegi temaga ei räägi, tal on igav ja peale seda laseb jalga sealt ja on jutukas pettunud.

Kas asi on tegelikult ka nii hull ?

Mina arvan, et mitte, viga pole jututoas vaid pigem inimeses endas. Jututuba on hea koht uute tuttavate ja sõprade leidmiseks. Samamoodi on seda näiteks ka peod. Kas peosaali sisseminnes karjutakse kohe üle saali, et miks keegi minuga ei räägi ja üldse on siin kõik nõmedad ja igavad ? Normaalsed inimesed seda siiski ei tee.

Ei peaks tegema ka jutukas, kes selle uuega ikka kohe lambist rääkima hakkab (kuigi on ka selliseid juhuseid). Tuleks olla rahulikum, vaadata mida teised räägivad ja siis võimalusel võtta ka ise vestlusest osa. Arvan, et nii saaks palju meeldivama vastuvõtu osaliseks.

Teine variant tutvuse sobitamiseks oleks valida välja mõni huvitavama tunduv inimene ja asuda temaga privaatvestlusesse. Rahulikum suhelda ja teised ei saa ka vahele segada, vestluskaaslase tähelepanu ei haju nii kergelt teisepeale tagasi.

Kui jututoas on sees mitukümmend inimest, siis ei saa kõik olla igavad. Kui sul seal igav on, siis otsi viga endast ning alusta ise suhtlust. Kui sulle 5 sekundiga keegi ei vasta, siis ära karju 'uu' vmt. Sellega saad sa küll tähelepanu, aga üldiselt ainult negatiivset.

Kui kavatsed jääda jutuka külastajaks, siis vali omale lihtne ja meeldejääv nimi, kui lähed igakord erineva nimega, ei suuda keegi sind meeles pidada ja võid küll öelda, et eelminekord olin see-ja-see, aga enamik ei viitsi sinuga ilmselt sellegipoolest tegelda ja sind meeles pidada.

Ei maksa arvata, et esimese 5 minutiga oled kohe kõigi sõber, tuleb varuda aega ja kannatust seltskonda sisse elamiseks, samas kui sa selle teksti lugemisega siiamaale oled jõudnud, siis näib, et kannatust võiks sul ju isegi olla..

Naeratage ning kohtume Infotekis :)


PS. kommentaaridesse võiks kirjutada lisaks veel soovitusi ja näpunäiteid, kuidas jutukas või käituda ja kuidas uuenda kõige kiiremini 'omaks' saada.

5 vaatamisi
 
Kommentaarid

Kommentaare veel ei ole.
Lisa kommentaar, ole esimene!

Päevikud
Päevikute uuendamine toimub iga 5 minuti tagant.