Mulle väga maitsevad seened ja seenel käimine veel rohkem.
See aasta olen juba päris mitu korda metsas käinud ja iga kord korraliku seene kogusega koju tulnud.
Ühed minu lemmik seened on kukeseened, neist koosnebki tänane seenepirukas.
Pirukas on imelihtne ja väga maitsev.Kindlasti võib kasutada muid meelepäraseid seeni.
Piruka jaoks vajad
500g pärmilehttaigent
400-500g kukeseeni
1 sibul
200g juustu
soola
tüümiani (näpuotsaga)
määrimiseks muna
praadimiseks võid
Puhasta ja tükelda seened. Kuumuta pannil või ja prae seened, lisa ka tükeldatud sibul.
Prae nii kaua, kuni vedelik on aurustunud.
Laota lehttaigen ahjuplaadile, vajadusel rulli õhemaks, et peaaegu kogu plaat oleks täidetud.
Kalla praetud seened sibulaga poolele taignale, jälgi et äärtest jääks umbes 1 cm vabaks.
Lõika juustust jämedamad viilud ja laota seentele.
Mina kasutasin Vene juustu ja see sobis hästi.
Pintselda taigna ääred lahtiklopitud munaga ja keera teine taignapool täidise peale. Suru ääred korralikult kinni, selleks kasuta kahvlit. Lõika noaga väiksed sälgud pirukale või tee kahvliga mõned õhuaugukesed. Pintselda pealt munaga ja küpseta 220 kraadi juures umbes 20 minutit.
JA HEAD ISU:näm..nämm...nämmm ;)
Lugesin ja proovin ka järgi kui metsa saan millegiga minna... :-)
kindlasti proovin järgi.
Väga isuäratav,kohe esimesel võimalusel teen kohe ära,tänan retsepti eest.
Oi milline isu peale tuli...pole sel aastal veel kukekaid saanudki!
Kindlasti on selline seenepirukas väga maitsev ja tuleb ise
järele proovida! Aitäh retsepti eest! *ROSE* *BYE* *GIVE_HEART*