Meenutus Emadepäevast...
68, Kauhava, Soome

EMA - kui kaunilt kölab see söna...

        Ei lähe meelest mul iial need ajad,kus mind ümbritses hellus ja hool
        köikjal lapsena tallatud rajad,,ema armastav pilk ja hool,
        ei ma hinnata osanud seda kui ta kurvana saatis mind siis
        ehkki hiljem ma möistsin küll teda kui kord saatus mind kaugele viis...

                                                                                      (Arnold Kask)                        
 



Olen veidi kehva kirjutaja kuid tahan siiski kirjutada natuke sellel teemal. Minu lapsepölv ei olnud just eriti roosiline ... aga sellest ma ei räägi. ...Ka minul oli ikkagi imetore ema,ta laulis väga hästi,tegi käsitööd palju,ka kunst ei olnud temale vööras ja kasvatas meid köiki kolme ödesi üksi. Tööl oli ta tol ajal raamatukogus ja see palk mida ta seal sai,oli üsna pisike,körvalt tegi ta veel ka kultuurimaja tööd et natukenegi lisa saada. Aga ometi olime me riides ,köhud täis ja käisime ka korralikult koolis - öppisime vastavalt oma vöimetele,kes paremini kes halvemini.....Suviti käisin koolivaheajal kolhoosis tööl - olin kas pöllul vöi karjas...teenisin oma raha ja seda 4 suve järjest kuni see pöhikool sai läbi...
Tegelikult ei tahtnud ma sellest kirjutada vaid ühest väga toredast naisest (nime ei ole vaja teada),kellel on siin rate-s pilt,kus ta kallistab oma tytart ja nad on mölemad nii önnelikud. Mulle see pilt meeldis väga ja hindasin seda körge hindega ja soovisin ka kaunist Emadepäeva talle.
Hetke pärast saatis ta mulle kirja kus tänas körge hinde eest ja soovis ka mulle ilusat Emadepäeva. Aga samas ta kurtis et on üksi kodus ja lapsed ei ole teda selle kaunil päeval vaatama tulnud ... ja et kui midagi anda ei ole,ei tehagi välja.......
Saatsin talle vastuse kus tänasin kirja eest ja ütlesin et olen kohe südamest liigutatud et nii toredad inimesed tahavad minuga rääkida ja et see internet on ikka väga hea ja odav vestluskoht.....Ja kirja löppu kirjutasin nii: Ole tubli ja naerata,sest tänane päev on ju selleks ... ja kül tulevad ka lapsed sind vaatama,öhtuni veel ju palju aega:)))
Möne hetke pärast tuli kiri:
" Aitäh teile,te olete töesti haldjas,üks poegadest tuli juba külla,vanem poeg ja tütar ei ole veel tulnud. Köike kaunist sullegi!"
Läks veel natuke aega mööda ja tuli teinegi kiri:
" Te olete töesti haldjas. Käis kül nagu tuld toomas ka vanem poeg,soovis önne,töi lilled ja kena kingituse - hobuse-raua millel ilus pilt keskel,mul tuli isegi pisar silma. Tänan et andsite lootust ja see on täitunud siiani ..... Suur suur aitäh."
Saatsin siis minagi vastuse:
" Suur aitäh nii meeldiva kirja eest...Tore kui minust oli abi,kunagi ei tohi meelt heita ega lootust kaotada,tuleb olla optimistlik ja möelda et köik on hästi ja elu on väga ilus ja elamist väärt ...;))) Mind on see isiklikult aidanud. ....Ja üldse vist peaksin päris pealehel oma kalleid söbrannasi tänama selle eest et nad minust nii palju hoolivad ja nii palju kauneid sönu on öelnud:)"

Tahtsin seda teie köigiga jagada sest minu meelest oli kogu see päev nii imeline ja kaunis ja mul on nii hea meel et suutsin seda naist aidata ja talle lootust anda...

Ja kallitele söbrannadele: SUUR SUUR TÄNU TEILE NENDE ILUSATE SOOVIDE JA KOMMENTAARIDE EEST,MIDA TE OLETE MULLE KIRJUTANUD .... OLGE MÖNUSAD JA PÄIKEST JA ÖNNE KÖIGILE. KALLISTAN:)))

10 vaatamisi
 
Kommentaarid
myralda 13.05.2008

Mina ka kallistan sind ! Kalli-kalli ! ka minu lapsepõlv polnud hea . Ema oli mul hea ja olin oma lastele ka hea jagasin emaliku armastust nüüd jagan oma lastelastele vanaemaliku armastust. Emadepäev oli minul ka väga tore ja kõik viis last ja lapselapsed olid minuga koos ning lõbu kui palju.

joanamari 12.07.2008

mina vihkasin oma ema
ta ahistas mind lapsest saati
ei andnud hingamis ruumi
ja tundus et mu elugi oli raisus tänu temale
nüüd on ta mulla all 14 aastat
ja keegi ei tea kuidas ma teda taga igatsen
kui palju oleks rääkida
kui palju koos teha
ja põhiline , ma paluksin andeks et ma teda ei mõistnud ja ei osanud armastada
kord kui saabusin ta sünnale oma tehtud kingitusega sain ma sõimata ja mõnitada
ma ei saanud aru, et mu ema si osanud väljendada oma tundeid
ta oli mures, et köhisin
ja millegi pärast veel
selle asemel, et normaalselt käituda :mulle teed keeta oma murest rääkida, oskas ta vaid kisada
oma lapsed olen aga liialt ära hellitanud
seega pole ma ka hea ema

Päevikud
Päevikute uuendamine toimub iga 5 minuti tagant.