MUSI MUSI MUSI!
33, Rakvere, Eesti

suudelmisest!Plaaton mõtiskles kord, miks inimestele meeldib suudelda? Tema teooria nägi välja selline, et varem inimesed meenutasid palli. Neil oli neli kätt, neli jalga ja kaks pead: üks naise teine mehe oma. See oli selline üksik elukas, kes oli läinud liiga ülbeks. Zeus üks kord väga vihastas selle elukale ja otsustas jagada teda kaheks osaks: mehelikuks ja naiselikuks. Plaatoni arvates, ainult suudluse kaudu toimub taasühinemine uuesti.

Kaks kolmandikku maailma populatsioonist suudleb esimest korda 14 aasta vanuses. Kõige sagedamini suudlevad sakslased. Nemad teevad keskmiselt 3,2 korda/päevas põsemusi ja 1,3 korda/päevas kingivad teineteisele suudluse. Vanasti inimesed suudlesid omavahel väga harva. Suudlemine sai eriti populaarseks 19 sajandi 80-ndatel aastatel ja keegi ei tea siiani miks?

Ameerika teadlaste uurimuste järgi, need, kes palju suudlevad elavad keskmiselt 5 aasta võrra kauem ja pöörduvad harvemini arstide poole. Suudluse ajal organism toodab palju neuropeptiide, mis hävitavad viiruseid ja kahjulike baktereid. Tänu sellele muutub inimese immuunsüsteem tugevamaks. On olemas neuropetiidid, mis mõjuvad nagu doping. Teised neuropetiidid mõjuvad nagu valuvaigistid ja nad võivad olla kuni 200 korda tugevamad kui morfiin.

Suudluse ajal, on tegevuses 34 erinevat lihast. Suudlemise käigus kulutatakse palju kaloreid. Kolme minutiline suudlus põletab ligikaudu 12 kalorit. Arvatakse, et ei tohi suudelda külmetunud inimesega, kuna võib nakatuda. Uurimused on näidanud, et see ei vasta tõele. Katses osalenud 13-st suudelnud paarist, ainult üks jäi haigeks.

Inimesed panevad tavaliselt suudlemise ajal silmad kinni. Ainult 9% mehi ja naisi ei pane silmi kinni. Suudluse ajal vahetatakse umbes 60 mg vett, 0,7 mg valku, 0,7 mg rasvasid, 0,4 mg soolasid ja miljon muud bakterit.

8 vaatamisi
 
Kommentaarid
DevilsLilSister 15.05.2008

(Y)
ärge pnge tähele naq...:D

Päevikud
Päevikute uuendamine toimub iga 5 minuti tagant.