Kes on õnnelik inimene?
48, Türi, Eesti

Õnnelikke inimesi on kindlasti palju, aga kas me nad alati ära tunneme. Mõni inimene kiirgab juba kaugelt õnne- ja rõõmusüdameid. Teine aga rõõmustab sisemuses.

Õnnelik on inimene, kes leiab igas päevas päikest, igas inimeses midagi head ja ilusat.

Kui vaatan tänaval ringi, näen tihti nukrate, ükskõiksete nägudega inimesi. Tundub, et neid ei huvita miski ja neil on kogu elu nagu vihmane ja sompus ilm.

Arvan, et igast päevast tuleb õnne otsida. Ka päevast, kus kõik on viltu läinud, peab suutma leida midagi positiivset.

Õnnelik on inimene, kes ei löö kartma raskuste ja tõkete ees, mis elu tihti meile ette paiskab, vaid ületab need. Ta on rahul ka kõige väiksema kordaminekuga oma elus ja suudab rõõmu tunda teiste õnnestumiste üle ning toetab nõrgemaid.

Öeldakse, et andmise rõõm on suurem kui saamise rõõm.

Paljud inimesed töötavad haiglates, lastekodudes, vanadekodudes seepärast, et jagada oma õnne patsientidele, hoolealustele ja lastele.

Need inimesed on õnnelikud, et saavad päästa kellegi elu, kedagi aidata, lohutada, kellelegi toeks olla, kedagi õpetada.

Inimesed, kes on harjunud saama, kes on rikkad, kellel on suured majad, autod, ei ole alati õnnelikud. Vastupidi, nad on tihti rahulolematud, närvilised, hirmunud. Rahulolematud, sest tunnevad, et neil ei ole ikka veel piisavalt varandust õnnelikuks olemise jaoks. Närvilised ja hirmunud, sest kardavad oma varanduse pärast.

Seega, et õnnelik olla, pole vaja suurt maja, autot, laeva ja tohutut rikkust.

Inimene on õnnelik siis, kui tal on kodu, kus teda alati oodatakse, armastatakse, kuhu ta võib minna oma murega ja rõõmuga ning kus ta teab, et ta on kaitstud kõige kurja eest.

Tähtis pole see, kui suur on kodu, vaid see, et seal oleks kodusoojus.

Õnnelik on see inimene, kellel on sõpru, kellega koos saab aega veeta. Sõpru pole vaja palju. On hea, kui on sõber või sõbrad, kellega on ühised huvid, keda saad usaldada. Tihti on väga tähtis toetav sõna või nõuanne. Õnnelik on see inimene, kellel on sellised sõbrad ja kes ise oskab olla samasugune sõber.

Õnnelik on inimene, kes on elus midagi saavutanud, kellel on oma pere, keda ta armastab, ja töö, mida talle meeldib teha, ning vaba aega, et reisida ja sõpradega aega veeta.

Õnne leidub kõikjal meie ümber, me peame oskama selle vaid üles leida ja seda hoida. Siis oleme alati õnnelikud.

4 vaatamisi
 
Kommentaarid

Kommentaare veel ei ole.
Lisa kommentaar, ole esimene!

Päevikud
Päevikute uuendamine toimub iga 5 minuti tagant.