kritiseerimisest siis
53, Jõgeva, Eesti

Kritiseerimisel on uskumatu jõud - see hävitab inimesi ja purustab suhteid. Piisab süstemaatilisest virinast iga päev ja kahjustada saab nii kritiseerija ise kui märkuste aadressaat.

Kriitika haavab hinge ja tundeid ning mida massilisemal...t seda tuleb, seda tormilisemaks suhted muutuvad. Kuniks lained löövad üle pea ja kritiseeritav mängust välja astub. Kui jagub selgroogu. Kui mitte, on see suhe kannatav nagu vaga vesi, millel on ohtlikult sügav põhi. Harmoonia on sealt põgenenud esimese paadiga.

Kritiseerijalt suurt muutust oodata ei tasu, sest temaga on ju kõik hästi. Aga vaat, teised ei oska üldse elada. Nii ta mürgitabki ennast ja teisi, päev-päevalt ja doos-doosi järel. Eriti kurb on, kui sellest ei pääse ka väikesed lapsed ja neile maast-madalast sisendatakse, et nad on pahad, sõnakuulmatud, rumalad...

Ma tahaks kriitikutele öelda, et elu annab kätte selle, millele oma tähelepanu suunad. Kui palgiks silmas on teiste vead ja vildakad tegemised, siis ega sinna pildile palju värve ja liblikaid ei mahu. Palju rõõmustavam on keskenduda oma elule, oma päeva paremaks muutmisele ja iseenda tundma õppimisele. Vähem kriitikat, rohkem sallivust ja tunnustamist ning tormid-tuuled suhetes vaibuvad.

29 vaatamisi
 
Kommentaarid
ilma54 24.09.2013

Ma trennis ainult ootangi kriitikat ja õpetussõnu, kui oma pea ei jaga. Kriitika on vahel väga parodeeriv ja võimendatud, et paremini aru saaks.
Tavaelus kriitikule, räägi-räägi jah, ise oled loll.

klaus69 24.09.2013

asjakohane kriitikaon edasiviiv jõud

Stonesnake 30.10.2013

Oi, see on hea lugu! Hea sõnastus, piltlikud väljendid...terav ja alasti tõde!:) Ainult et jõulised kriitikud iseenda tundma õppimisele ei keskendu. Kui see läbi teiste juhtubki- saavad šoki ja lasevad edasi...

Päevikud
Päevikute uuendamine toimub iga 5 minuti tagant.